2017 was een zeer bewogen jaar. Voor mij persoonlijk. Zoals de meesten van jullie weten ben ik in 2017 moeder geworden, daardoor ben ik een kwartaal los geweest van de werkzaamheden binnen Pink Coat en heb ik inmiddels een nieuwe aanvullende kracht gevonden in Ineke Cremers.

Ik had besloten de eerste 9 maanden na de komst van onze dochter geen drastische beslissingen te nemen en vooral te ervaren en te reflecteren. Het is in een periode van transformatie in je privé leven goed om de rest van je leven dan niet ook op de schop te gooien. En ik realiseer me dat, dat ook gevolgen heeft gehad voor mijn zichtbaarheid in de markt. Terwijl ik altijd zo open ben over wat me bezighoudt en wat er binnen Pink Coat gebeurt. Maar na 3 jaar non-stop, 24/7 te hebben gebouwd en gewerkt aan wat er nu staat, was dit een mooi moment om even stil te staan. Sommige nemen een sabbatical het krijgen van een baby doet ook wonderen ;).

Degene die mij kennen weten ook dat dit proces in principe volledig tegen mijn natuur in is. 9 maanden geen drastische beslissingen nemen en reflecteren, en dat dan ook nog in eerste instantie een beetje voor mezelf houden. Maar wat is het waardevol geweest! Ik heb nieuwe inzichten gekregen over de wereld van L&D, over mijzelf, over hoe Pink Coat de afgelopen 3 jaar gedraaid heeft en waar we als bedrijf heen willen groeien. En in januari ongeveer, begon het echt te kriebelen en inmiddels zijn er wat knopen doorgehakt. Ik gebruik dus ook graag deze blog om jullie te updaten.

Allereerst blijft onze missie nog steeds als een paal boven water staan:

Wij zijn dé onafhankelijke partner in leren in Nederland. We verzorgen strategisch, innovatief advies op het gebied van Learning & Development. Zowel aan organisaties, als aan aanbieders van leeroplossingen. De wereld van L&D is de wereld waar we ons het meest thuis voelen en er is nog zoveel te doen J . We maken ook graag onze handen vuil, we schrijven programma’s, geven trainingen en bouwen online modules. Maar we doen dat alleen als we echt het gevoel hebben dat de leeroplossing aansluit bij het organisatievraagstuk dat we met de opdrachtgever willen oplossen. En we gaan daar graag over in gesprek, dus je moet wel bereid zijn uitgedaagd te worden 😉

Waarom heb ik het de hele tijd over “we”? Naast mijn PA Mariëlle en didactisch expert Ineke hebben we ook vrienden. Mensen noemen ons een netwerkorganisatie maar ik geloof meer in een nog nauwere partnership. “De vrienden van Pink Coat”, zijn organisaties waarmee we samenwerken, waar we in geloven en die ons helpen om het brede pakket van activiteiten te kunnen blijven leveren. Denk aan Het Trainingsbureau, dat ons al jaren een partnership oplevert voor het geven van trainingen. Of ICM opleidingen en trainingen waarmee we programma’s bouwen die je echt liever samen doet. Die vrienden mogen best wat meer zichtbaarheid krijgen, dus dat gaan we in de toekomst ook meer doen.

We hebben ook nieuwe vrienden gemaakt, een hele goede nieuwe vriend is SeaSalt Learning. Zij hebben een methodologie op het gebied van social learning, zoals de markt ze kent. Maar daarnaast gaan ze gesprekken aan over de cultuur van de organisatie, hoe informele structuren invloed hebben op prestatie van organisaties en kijken ze soms net op een andere manier naar organisaties. We hebben de afgelopen maanden onze vriendschap verder verstevigd en ik ben enorm trots te melden dat we samen nog veel mooie dingen gaan doen.

Onafhankelijkheid van technologie en methodologie is echter voor ons nog steeds het allerbelangrijkst, dus we zetten de methodologie en technologie van de vrienden van Pink Coat alleen in als we denken dat dat de beste oplossing is. En we krijgen nooit betaald voor het verkopen van bijvoorbeeld iemand zijn learning technologie. Dat is voor ons heel belangrijk! Zo blijven we onafhankelijk.

Als je nieuwe wegen in gaat slaan en je wortels aan het verstevigen bent, dan betekent dat ook dat je afscheid moet nemen van andere zaken. Dat is nodig om de focus te houden. Daarom hebben we besloten geen formele partnership meer te voeren met de LPI, waarbij Pink Coat verantwoordelijk is voor de uitbreiding van de LPI in de Benelux. We hebben 2,5 jaar samen gebouwd aan een steady lokaal netwerk en een hogere naamsbekendheid. En nu is het tijd om het stokje over te dragen. We blijven zeer nauw betrokken bij de LPI, bijvoorbeeld in de uitvoering van de accreditaties, zodat we blijven bouwen aan de kwaliteit van L&D, wereldwijd, maar van een formele lokale partner relatie zal geen sprake meer zijn.

Er zijn nog een aantal andere dingen volop in ontwikkeling, maar dit is het voornaamste dat ik nu graag met jullie wilde delen. Wil je meer horen dan kom ik graag een kop koffie drinken en Ineke en ik zijn uiteraard ook op Next Learning!

 

Laat een reactie achter