Hoe de online train-de-trainer tot stand kwam…

We zaten in London, vlak voor de hel uitbrak ;), aan het ontbijt. Laura en ik.

 

Laura en ik gaan heel ver terug. Toen ik als groentje bij ICM werkte als programma manager was zij al jaren onderweg in de wereld van L&D. Vanuit haar achtergrond in Marketing en Economie en ik vanuit de Psychologie hadden we toen al mooie gesprekken over de opleidingskundige invalshoeken die we gebruikten. Ook voor ons beide het eerste internationale congres, Learning 2014, hebben we samen als ICM’ers mogen bijwonen. Een ervaring die ik persoonlijk nooit meer vergeet. Ik ging als programma manager en kwam terug als Learning Professional. Omdat ik daar had geleerd dat het een ding was 😉

 

Dus we zaten daar in London. Laura vertelde over haar boot en haar plannen. Ik vertelde dat ik met Marja Talens (Extra trainers) een aantal leerbehoefte workshops had gedaan met trainers om te zien of er een mogelijkheid was om een programma neer te zetten. Ik wilde niet een programma voor mensen die trainers willen worden of het net pas zijn, maar een programma voor ervaren trainers. Ik vertelde haar ook dat er uit die workshops niet hele concrete leerbehoeftes waren gekomen en Marja en ik het project voorlopig even in de koelkast hadden gezet. “Waarom doe je het niet voor interne trainers” vroeg ze en zo zijn we in gesprek gebleven. Met z’n 3-en.

 

London was het laatste event waar we elkaar hebben gezien. Ik weet nog dat ik wel wist dat Corona een risico zou zijn en dat ik iemand van de congresorganisatie nog had gevraagd of ze een plan hadden voor een uitbraak. En dat was er ook. “vind je dat niet een beetje overdreven” zei ik nog…. Maar toch wisten we nog niet wat ons zou overkomen…

 

Eigenlijk gingen Marja, Laura en ik allemaal een beetje onder water, allemaal op een andere manier de focus op ons eigen bedrijf. En toen werd ik gebeld voor een interne train the trainer bij een grote bank om interne trainers sterker te maken in online trainingen geven. Wat een kans! We hebben een prachtig programma gegeven dat we nu met veel trots ook extern willen gaan aanbieden. Want we weten dat de behoefte er is, ook nu we weer meer offline kunnen zijn. Online gaat nooit meer weg!

 

We hebben een programma samengesteld waarbij ervaren trainers (die minimaal zo’n 20 trainingen gegeven) kunnen werken aan hun (online) didactiek maar vooral hun online trainersvaardigheden. Hoe gaat het met weerstand in online trainingen? Hoe ga ik om met psychologische veiligheid? Wat doe ik met die “lastige” deelnemer die elke keer iets anders aan het doen is of die zijn camera niet aan wil doen? We gaan je helpen! Met een fast track programma, voor de trainers die al druk genoeg zijn met andere dingen, wordt je binnen 4 bijeenkomsten klaargestoomd en sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid. We kijken er onwijs naar uit met een groep trainers aan de slag te gaan!

 

Voor meer informatie, ga naar:

https://extratrainers.nl/train-de-online-trainer/

https://experttrainers.nl/train-de-online-trainer/

https://www.pinkcoat.nl/academy/