Over nieuwe dingen gesproken

Succesvolle ondernemers vinden zichzelf een paar keer opnieuw uit. Heb ik wel eens gehoord. Ze ontwikkelen zich door, gaan dingen erbij doen en stoten andere weer af. Sommige gaan ineens iets totaal anders doen. Best inspirerend. Maar,….dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want je kunt je ook binnen opdrachten heel goed ontwikkelen. Zeker als je opdrachtgevers hebt, die je veel vrijheid geven en ruimte om te groeien. En zo heel langzamerhand kom je dan terecht in een comfort zone. Jij kent je opdrachtgever goed, zij kennen jou goed. Je weet precies wat je aan elkaar hebt. Lekker comfortabel.

 

Maar ik ben niet zo van het comfortabel… Ik ben van de steile groei, van snelle dingen, van energie. Veel energie. Dus had ik gedurende 2021 een heel onrustig gevoel. Zo’n gevoel dat ik ook altijd had als ik aan het einde van een baan was gekomen. En tegelijkertijd ben ik heel blij met het werk dat ik doe, ik houd van L&D, ik vind het heerlijk om dat zelfstandig te doen. Maar ik kwam er vooral achter dat ik sommige dingen ook al heel erg lang doe. In die comfort zone dus.

Tijd om daaruit te stappen! Aan het begin van Q3 2021 maakte ik aan de lieve mensen van MapsTell bekend dat ik uit de rol van interim programma manager wilde stappen. Een rol die ik met liefde heb vervuld door het ontwikkelen van prachtige internationale certificeringsprogramma’s en het ontwikkelen van trainers. Toen ze van de eerste shock waren bekomen 😉 hebben we een prachtig kwartaal gehad waarin we mijn vertrek hebben vormgegeven en projecten overgedragen of afgerond. Ik ben enorm trots dat ik hun nieuwe programma manager/junior L&D professional begin 2022 daarin nog mag mentoren. Een super warm afscheid van een mooie rol. En daarnaast blijf ik natuurlijk nog gewoon voor ze trainen.

 

Maar die onrust, die kriebel, die was er nog. Hmmmmm. Nog iets niet lekker? Opnieuw op onderzoek. En daarom heb ik begin van deze week ook ICM laten weten voorlopig te stoppen met het geven van Opleidingskunde. Ik draai nog een groep begin van dit jaar en las daarna even een pauze in. Misschien wel voor altijd.

 

En daarmee komt na 5 jaar Pink Coat met een overvolle (soms veeeeeel te overvolle) agenda van vaste afspraken, vaste opdrachten en vooral veel vastigheid weer ruimte. Ruimte geeft energie. Veel energie.

 

Ik ga weer even meemaken hoe het is om de agenda open te hebben, de kansen in overvloed en de wereld aan mijn voeten. Want daar geloof ik in. Ik geloof dat als je iets loslaat, je je handen vrij hebt voor andere dingen. En dat die er ook zeker gaan komen. Een aantal dingen ben ik proactief mee bezig. Mijn liefde voor de thema’s psychologische veiligheid en leercultuur is ontzettend gegroeid het afgelopen jaar. Daar ga ik wat mee doen, dat ben ik concreet aan het maken en zal ik je zo snel mogelijk over informeren. En daarnaast heb ik eindelijk weer ruimte om bakjes koffie te doen. Misschien wel met jou 🙂